بهگزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، محمدرضا بهادری مدیر پایگاه میراثجهانی سازههای آبیتاریخی شوشتر با حفظ سمت به عنوان سرپرست پایگاه ملی میراثفرهنگی دستوا منصوب شد.
محمدحسن طالبیان در این حکم آورده است: «با عنایت به تعهد و تجربه جنابعالی، بدینوسیله به عنوان سرپرست پایگاه میراثفرهنگی محوطه تاریخی دستوا منصوب میشوید.
باتوجه به حساسیت این جایگاه و ظرفیتهای موجود، لازم است با برنامهریزی منسجم ضمن هماهنگی با دفتر امور پایگاههای میراث ملی و جهانی و تعامل با مدیریت استانی و ستادی نسبت به انجام امور محوله اقدام کنید.»
محمدرضا بهادری در خصوص این پایگاه عنوان کرد: «پایگاه میراثفرهنگی دستوا از سال 97 به صورت غیررسمی آغاز به کار کرد و به دلیل اینکه مدیری برای آن تعیین نشده بود، فعالیتهای پایگاه توسط مدیر پایگاه سازههای آبیتاریخی شوشتر اداره میشد تا اینکه در تاریخ هشتم تیرماه 1400 به صورت مستقل و برای نخستین بار برای اداره فعالیتهای آن، حکم مدیریت صادر شد.»
او درباره برنامههای پیشروی این پایگاه عنوان کرد: «در صدد هستیم تا به عنوان اولین اقدام، یک برنامهریزی برای استقرار تماموقت نیروهای یگان حفاظت در محوطه این شهر تاریخی انجام دهیم.»
سرپرست پایگاه میراثفرهنگی دستوا افزود: «تعیین عرصه و حریم دستوا و تلاش به منظور تصویب آن و همچنین ساماندهی عرصه این محوطه تاریخی از دیگر برنامههایی است که در شروع به کار رسمی پایگاه اجرا خواهند شد.»
محمدرضا بهادری متولد سال ۱۳۶۳ در شهرستان شوشتر و دارای مدرک کارشناسیارشد در رشته طراحی و برنامهریزی شهری و منطقه است. از سوابق او میتوان به کارمند اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شوشتر، کارشناس معماری پایگاه میراثجهانی سازههای آبی ـ تاریخی شوشتر، معاون معماری و شهرسازی اداره راه و شهرسازی شوشتر، عضو تیم مستندنگاری و تهیه پرونده ثبتجهانی سازههای آبی ـ تاریخی شوشتر، طراح پروژه نورپردازی مجموعه آسیابها و آبشارهای شوشتر و مدیر پایگاه میراثجهانی سازههای آبی ـ تاریخی شوشتر اشاره کرد. این مدیر همچنین کتابی تحت عنوان "نقوش زنده جان" با موضوع بررسی تزئینات آجری بناهای بافت تاریخی شوشتر را تألیف کرده است.
دستوا شهری تاریخی و پایتخت حکومت الیمائیها است که در سه کیلومتری جنوبشرق شوشتر واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۰ تیر ۱۳۴۷ با شمارهٔ ثبت ۴۲۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در سال ۱۳۹۷ راهاندازی پایگاه ملی میراثفرهنگی دستوا به تصویب رسید و برای اولین بار است که مدیری برای این پایگاه معرفی میشود.
انتهای پیام/